Επισκευή motherboard

Αν το PC δεν ανάβει καθόλου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρόβλημα να οφείλεται σε βλάβη που εντοπίζεται στο motherboard (μητρική πλακέτα). Οι διαρροές στους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα.
Έχουμε την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τους πυκνωτές και το PC σας να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.
Αναλαμβάνουμε επίσης την αλλαγή καμμένων USB θυρών και την επισκευή κυκλώματος τροφοδοσίας του motherboard.

 

Αντικατάσταση σκληρού δίσκου

Αν το PC σας εμφανίζει "μπλε οθόνες", ή είναι υπερβολικά αργό στη λειτουργία του, ή ξαφνικά "παγώνει" αυτό μπορεί να οφείλετε σε δυσλειτουργία του σκληρού δίσκου.
Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι απαιτείται η αντικατάστασή του. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα απο μία μεγάλη γκάμα επώνυμων σκληρών δίσκων διαφορετικών χωρητικοτήτων ή ακόμη και την αντικατάσταση του με δίσκο τεχνολογίας SSD. Η αντικατάσταση του δίσκου με έναν δίσκο SSD, θα αυξήσει την απόδοση του PC σας σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι ταχύτητες πρόσβασης στα δεδομένα ενός δίσκου SSD με έναν απλό δίσκο είναι πολύ μεγάλη.

 

Επισκευή VGA

Αν το PC δεν δίνει σήμα στην οθόνη, ή η οθόνη είναι λευκή, ή εμφανίζονται κάθετες γραμμές, ή εμφανίζονταιι πολλαπλά αντίγραφα εικόνων στην οθόνη, το πρόβλημα εστιάζεται στην Κάρτα γραφικών.
Αν το PC έχει μία ακριβή Κάρτα γραφικών, που συνήθως έχουν τα Gaming PC, η αντικατάστασή της είναι μία δαπανηρή υπόθεση.
Μπορούμε να επισκευάσουμε την κάρτα γραφικών και το PC να λειτουργήσει και πάλι κανονικά, χωρίς να χρειαστεί να αντικατασταθεί ολόκληρη η VGA.

 

Γενική συντήρηση

Ένα PC μετά από αρκετούς μήνες χρήσης απαιτεί μια συντήρηση, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software. Ειδικά αν αυτό είναι εγκατεστημένο σε θέση κοντά στο πάτωμα ή επάνω σε χαλί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αεραγωγοί θα έχουν κλείσει απο σκόνες και χνούδι, με αποτέλεσμα να καθιστά επικίνδυνη την συνέχιση της λειτουργίας του, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν μόνιμες βλάβες. Ο καθαρισμός των αεραγωγών, η αντικατάσταση θερμοαγώγιμων υλικών και η εκκαθάριση σκληρού δίσκου, μπορεί να ξανακάνει το PC σας "καινούργιο".

 

Αναβαθμίσεις

Αν το PC σας είναι παλαιό και σκέφτεστε να αγοράσετε νέο, πριν το "πετάξετε" δείτε το ενδεχόμενο να το αναβαθμίσετε. Υπάρχουν πολλές επιλογές αναβάθμισεις που μπορεί να το ξαναζωντανέψουν, όπως: αντικατάσταση σκληρού δίσκου με νέο τεχνολογίας SSD, προσθήκη επιπλέον μνήμης, εγκατάσταση νεότερου λειτουργικού κλπ.

 

Επαναπρογραμματισμός BIOS

Σε πολλές περιπτώσεις όπου το PC δεν ανάβει καθόλου, δεν σημαίνει ότι έχει απαραίτητα "καεί". Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει χάσει τα δεδομένα του το chip του BIOS και δεν δίνει εντολή για εκκίνηση του PC. Έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε το chip του BIOS και να επαναπρογραμματίσουμε το ίδιο chip στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και το PC να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.