Επισκευή motherboard / VGA, Βύσμα τροφοδοσίας

Αν το laptop σας έχει πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται στο motherboard, στη VGA ή στο βύσμα τροφοδοσίας, στις περισσότερες περιπτώσεις η αντικατάστασή τους καθίσταται απαγορευτική λόγο υψηλού κόστους τους. Τα εργαστήρια μας, είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και έχουμε την δυνατότητα να επισκευάσουμε τo motherboard του laptop σας, χωρίς να αναγκαστείτε να δαπανήσετε ένα μεγάλο ποσό για την αντικατάσταση του. Η επισκευή γίνεται με τη μέθοδο reballing.

 

Αντικατάσταση σκληρού δίσκου

Το laptop ειναι μία φορητή συσκευή και ο σκληρός δίσκος που περιέχει είναι ευαίσθητος σε "χτυπήματα" και "τραντάγματα". Ειδικά η μεταφορά του laptop όταν αυτό βρίσκεται σε λειτουργία αυξάνει τον κίνδυνο να "χτυπήσει" ο σκληρός δίσκος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση "μπλε οθονών" κυρίως κατά την εκκίνηση του laptop, ή την υπερβολικά αργή λειτουργία του. Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι απαιτείται η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα απο μία μεγάλη γκάμα επώνυμων σκληρών δίσκων διαφορετικών χωρητικοτήτων ή ακόμη και την αντικατάσταση του με δίσκο τεχνολογίας SSD.

 

Αντικατάσταση οθόνης

Αν η οθόνη του laptop έχει σπάσει, βγάζει κάθετες γραμμές, έχει πολύ χαμήλη φωτεινότητα ή γενικά η απόδοση της δεν είναι η προβλεπόμενη, πιθανόν να χρειάζεται αντικατάσταση. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αντικαταστήσουμε την οθόνη του laptop γρήγορα, οικονομικά και με εγγύηση επισκευής.

 

Επισκευή συστήματος ψύξης

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται σε ένα laptop, είναι η υπεθέρμανση. Laptop computer στα ελληνικά σημαίνει "επιγονάτιος υπολογιστής". Ειναι απολύτως λογικό λοιπόν οι περισσότεροι χρήστες να το χρησιμοποιούν ακουμπισμένο στα γόνατά τους ή στον καναπέ του σαλονίου, ή ακόμη και στο κρεβάτι. Αυτή η χρήση έχει ως αποτέλεσμα την φραγή των αεραγωγών του laptop απο σκόνες και χνούδι με περαιτέρω αποτέλεσμα την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του, την καταστροφή του εσωτερικού θερμοαγώγιμου υλικού και τελικά το laptop σας να σβήνει "χωρίς προειδοποίηση" ή να μην ανάβει λόγω αυξημένης θερμοκρασίας της CPU. Τα προβλήματα αυτά λύνονται με αποσυναρμολόγηση του laptop, καθαρισμό των αεραγωγών, αντικατάσταση του θερμοαγώγιμου υλικού της CPU. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ειδικά αν έχετε αφήσει το laptop να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές εσωτερικές θερμοκρασίες, μπορεί να απαιτηθεί και η πλήρης αντικατάσταση του συστήματος ψύξης (heat sink)

 

Επαναπρογραμματισμός BIOS

Σε πολλές περιπτώσεις όπου το laptop δεν ανάβει καθόλου, δεν σημαίνει ότι έχει απαραίτητα "καεί". Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει χάσει τα δεδομένα του το chip του BIOS και δεν δίνει εντολή για εκκίνηση του laptop. Έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε το chip του BIOS και να το επαναπρογραμματίσουμε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και το laptop να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.

 

Αναβαθμίσεις

Αν το laptop σας είναι παλαιό και σκέφτεστε να αγοράσετε νέο, πριν το "πετάξετε" δείτε το ενδεχόμενο να το αναβαθμίσετε. Υπάρχουν πολλές επιλογές αναβάθμισης που μπορεί να το ξαναζωντανέψουν, όπως: αντικατάσταση σκληρού δίσκου με νέο τεχνολογίας SSD, προσθήκη επιπλέον μνήμης, εγκατάσταση νεότερου λειτουργικού κλπ.

 

Καθαρισμός υγρών

Αν μέσα στο laptop έχουν πέσει υγρά και δεν έχει προκληθεί άμεση βλάβη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την πάροδο του χρόνου η υγρασία θα δημιουργήσει οξείδωση των εξαρτημάτων και το laptop θα σταματήσει να λειτουργεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις και όσο ακόμη το υγρό δεν έχει προκαλέσει μόνιμες βλάβες έχουμε τη δυνατότητα να καθαρίσουμε το laptop και να αφαιρέσουμε την υγρασία με τη χρήση ειδικής συσκευής υπερήχων.

 

Γενική συντήρηση

Ένα lapotop μετά από αρκετούς μήνες χρήσης απαιτεί μια συντήρηση, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software. Ο καθαρισμός αεραγωγών, η αντικατάσταση θερμοαγώγιμων υλικών και η εκαθάριση σκληρού δίσκου, μπορεί να ξανακάνει το laptop σας "καινούργιο".

 

 

Τιμοκατάλογος Επισκευής Φορητού Η/Υ

- Επισκευή motherboard / VGA 75 €
- Αντικατάσταση οθόνης από 70 €
- Αντικατάσταση συστήματος ψυξής από 40 €
- Αντικατάσταση σκληρού δίσκου από 40 €
- Αντικατάσταση keyboard από 30 €
- Καθαρισμός υγρών από 30 €
- Επαναπρογραμματισμός BIOS από 50 €
- Εγκατάσταση Λειτουργικού 40 €